Iris introduceert eerste schoonmaakcobot in België bij ziekenhuis

Deze week introduceert facilitaire en industriële dienstverlener Iris het gebruik van een schoonmaakcobot in de ziekenhuizen van Chirec in Brussel.

Een cobot of co-robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots aangezien die ontworpen zijn om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren.

Read More >

Belangrijke trends in facility management

Facilitaire dienstverlening is de voorbije jaren sterk veranderd en zal ook naar de toekomst blijven evolueren. Dit is niet verwonderlijk gezien de verschillende gebeurtenissen en veranderingen binnen onze maatschappij, technologische vooruitgang en een verschuiving in de manier waarop mensen werken. 

Read More >

WeWork van Iris nu bekroond met Corporate IT Award 2020

18, February

Facility management

De coronapandemie beheerst al meer dan een jaar ons leven. Meer dan ooit hebben bedrijven in sneltempo een digitale shift moeten maken. Facilitair & industrieel dienstverleningsbedrijf Iris toont aan dat ook kleinere lokale spelers hierin een toonaangevende rol kunnen spelen. Hun project WeWork – dat prestaties van Iris-werknemers in real-time opvolgt – werd recent bekroond met een Corporate IT Award 2020 in de categorie “Operational effectiveness”.

Read More >

IRATA rope access: veilig onderhoud op hoogte

10, February

Industry

Voor een hoge productiviteit en een efficiënte bedrijfswerking is het belangrijk om uw gehele infrastructuur, installaties en gebouwen goed te onderhouden. Helaas is dit niet altijd zo eenvoudig want bepaalde constructies of apparatuur kan zich meters hoog bevinden of moeilijk bereikbaar zijn. 

Gelukkig bestaat rope access, een specifieke techniek om alle onderdelen van uw infrastructuur zo goed mogelijk bereikbaar te maken en bijgevolg te kunnen onderhouden en beheren. In deze blog vertellen we graag wat rope access precies is, voor welke doeleinden het gebruikt kan worden en wat IRATA ermee te maken heeft. 

Read More >

Het effect van corrosie op uw industriële metaalconstructies

2, February

Industry

In om het even welke industriële sector zijn metaal- en staalconstructies nodig voor de bouw en werking van fabrieken, bruggen, gebouwen, olie-, gas- en energietoepassingen, … Het is van groot belang om dergelijke industriële installaties goed te onderhouden en te behandelen tegen verschillende vormen van slijtage en schade.

Één van de meest bekende vormen van slijtage is corrosie, en meer bepaald roest. In de industrie is corrosie een proces dat heel wat schade kan veroorzaken met nefaste gevolgen. Het is niet altijd eenvoudig om corrosie te herkennen tot de aantasting op het metalen oppervlak al ver gevorderd is.

Read More >

Bedrijfstuinen en groendaken: een goede investering?

10, December

Greencare

Steeds meer mensen raken overtuigd van de ontspannende kracht van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende populariteit van urban jungles in huis en de massale interesse in planten. Niet vreemd aangezien planten een gezonde werking hebben op onze fysieke en mentale gezondheid én ook nog eens bijdragen aan een ecologische manier van leven.

Read More >

Kosten besparen door preventief onderhoud van uw HVAC

23, October

HVAC

In onze blog over het belang van HVAC voor het welzijn op het werk kan u al lezen dat een goed functionerende klimaatregeling op kantoor een positieve impact heeft op het welzijn van uw werknemers. Om HVAC-installaties steeds up-to-date te houden en naar behoren te laten werken, kiezen heel wat bedrijven voor een preventieve aanpak van het onderhoud. Een dergelijke preventief onderhoud van uw HVAC is immers niet alleen een stuk ecologischer en gezonder, maar zorgt tevens voor een beduidende vermindering in uw structurele uitgaven.

Read More >

Desinfecteren door verneveling: snel en efficiënt

7, October

Schoonmaak

Door de huidige gezondheidssituatie zetten bedrijven steeds meer in op het desinfecteren van de werkplaats. Zelfs nu thuiswerken een prominentere plek krijgt in het bedrijfsleven, blijft het cruciaal om de werkvloer steeds schoon, hygiënisch en gezond te houden. Niet elke sector is immers in staat om werknemers fulltime te laten telewerken. Bovendien kriebelt het toch bij heel wat werknemers om een aangename afwisseling van thuiswerk en kantoor te behouden. Reden genoeg om als onderneming te blijven investeren in optimale cleaning services.

Read More >

De voordelen van preventief onderhoud voor uw HVAC

8, September

HVAC

HVAC is de verzamelnaam van de verschillende toestellen en installaties die instaan voor de verwarming, klimaatregeling en luchtcirculatie binnen uw bedrijf. HVAC speelt een belangrijke rol in het welzijn en het stimuleren van de productiviteit op de werkvloer. Het is dan ook voor uiterst belang om deze installaties op regelmatige basis goed te onderhouden. 

Read More >
1 2 3 4 5 6 7