De groep Iris neemt TBS over!

Iris is al tientallen jaren een gevestigde waarde in de facilitaire en industriële dienstensector. Ons departement Iris Facility Solutions (IFS), dat gespecialiseerd is in facilitaire diensten, breidt nu haar multidisciplinair dienstenpakket uit om 2 redenen. Enerzijds om beter in te spelen op de behoeften van de markt en anderzijds om u nog beter te kunnen ontzorgen. We zetten namelijk alles in het werk om de gemoedsrust en het welzijn te bevorderen, hetgeen de productiviteit en de algemene werksfeer stimuleert. Dit is onze definitie van ‘Betterness’.

Read More >

Vaporblasting en inductie: het ecologisch verwijderen van coatings en lakken

10, October

Industry

Milieu en duurzaamheid zijn thema’s die steeds prominenter aanwezig zijn in tal van sectoren en niet het minst in de industrie. Het is dan ook van groot belang dat bedrijven actief in deze branche gebruik maken van innovatieve en milieuvriendelijke technieken.

Read More >

Coatings, verfresten en corrosie verwijderen met vaporblasting

9, October

Industry

Wanneer u uw metaalconstructies steeds opnieuw wil gebruiken, moet u erop toezien dat deze steeds in goede staat zijn. Het verwijderen van oude coatings, verfresten, lakken of corrosie is dan ook belangrijk en kent verschillende technieken. Naast gritstralen, of zandstralen, bestaat er ook inductie en vaporblasting. In deze blog geven we u graag wat meer uitleg hoe vaporblasting juist werkt en wanneer u best voor de techniek kiest om uw metaalconstructies schoon te maken.

Read More >

Gritstralen: een doeltreffende voorbehandeling voor metaalconstructies

7, October

Industry

Metaalconstructies die opnieuw ingezet worden voor gebruik of van een nieuwe coating voorzien worden, krijgen steeds een grondige voorbehandeling. Oude lakresten, coatings of corrosie moeten immers verwijderd worden voor een optimaal effect. Het verwijderen van dergelijke verfresten kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Een van de meest gebruikte methoden is gritstralen, ook wel bekend als zandstralen.

Read More >

Stofvrij en milieuvriendelijk ontlakken met inductie

7, October

Industry

Zandstralen of gritstralen is ongetwijfeld de meest gekende techniek om corrosie en oude verfresten of coatings te verwijderen van metaalconstructies. Helaas is het niet meteen de meest gezonde en ecologische techniek. Uw metaalconstructies ontlakken met inductie biedt dan een betere oplossing. Het is stofvrij dus een stuk gezonder en beter voor het milieu. Bovendien kan je met inductie ook dikke verfloodlagen als tanklinings of lood-, Chroom 6 en asbesthoudende verflagen verwijderen, iets wat met andere techniek lastiger is. Maar wat houdt inductie juist in en wat zijn de andere voordelen van dit industrieel proces. We leggen het u graag even wat verder uit.

Read More >

Iris neemt deel aan de VOKA Open Bedrijvendag via VDL KTI

17, September

Industry

Elke eerste zondag van oktober openen honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren van Vlaanderen en Brussel hun deuren voor het grote publiek. Met honderdduizenden bezoekers is de VOKA Open Bedrijvendag uitgegroeid tot één van de tradities in Vlaanderen.

Read More >

De ecologische voetafdruk van uw bedrijf verkleinen dankzij groenonderhoud

26, July

Greencare

Groenonderhoudspecialist Iris krijgt frequenter de vraag naar een milieuvriendelijke aanpak. Veel bedrijven zijn bewust bezig met een doorgedreven duurzaamheidsbeleid en een ecologisch verantwoord groenonderhoud is één van de elementen waarmee de footprint kan worden verkleind.

Iris kan bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen daadwerkelijk helpen om een milieuvriendelijk groenonderhoudsplan uit te werken en dat voor elke site.

Read More >

Facility management in 2020: focus op MVO en duurzaamheid

Duurzaamheid en MVO zijn dé focus van facility management voor de komende jaren. Niet alleen staan bedrijven onder druk om te investeren in een duurzame werkomgeving en in MVO, ook werknemers vinden deze pijlers zeer belangrijk. Dat is ook niet zo verwonderlijk gezien de focus van onze maatschappij steeds meer gevestigd wordt op een duurzame en verantwoorde samenleving. Maar wat betekenen deze doelstellingen nu eigenlijk en hoe kan facility management ingezet worden om ze te bereiken?

Read More >

Waarom een proactieve facility management partner een wereld van verschil betekent

Facility management is meer geworden dan brandjes blussen alleen. Facilitaire bedrijven stappen steeds meer af van de traditionele manier van werken en hanteren vaker een proactieve werkattitude. Deze evolutie komt er niet alleen door een betere klantenservice te willen aanbieden, maar ook door de steeds veranderlijke trends in duurzaamheid en technologie. Daarnaast is een aangename en kwalitatieve werkplek steeds meer de beslissende factor bij het kiezen van een werkgever.

Read More >
1 2 3 4